Johan Harlén & Mikael Ehrlington

Föreläsning: Dictator of Sweden: Maxat engagemang genom dålig stämning

Mänskliga rättigheter får bara 5 % av svenskarnas gåvor varje år, och därför behöver vi på Civil Rights Defenders arbeta innovativt för att nå ut. Vårt kampanjarbete kombinerar allvar med en rejäl dos ironi och humor, vilket har visat sig vara effektivt. Inför valåret 2022 lanserade vi brädspelet Dictator of Sweden där spelare kan bli Sveriges första diktator – något som är ett perfekt recept för dålig stämning på släktträffen. Spelets syfte är att uppmärksamma bräckligheten i vår demokrati och få människor att prata om något komplext på ett lättsamt sätt.

Brädspelet fortsätter att vara en engagemangssuccé! Men hur blev det med insamlingen?

Ett seminarium för insamlingsorganisationer som behöver vara innovativa i sitt sätt att nå ut, hitta nya sätt att engagera för att öka antalet givare. Vi berättar också om hur vi vidareutvecklat arbetet med brädspelet för att svara upp mot andra syften än bara insamling – såsom påverkan och varumärkesbyggande.

Om Johan och Mikael: 
Mikael Ehrlington och Johan Harlén jobbar på Civil Rights Defenders, en människorättsorganisation som stöttar och samarbetar med människorättsförsvarare i några av världens mest repressiva länder, med huvudkontor i Stockholm. Mikael är ansvarig för kampanjer och marknadsföring och Johan är ansvarig för insamling från privatpersoner.