Klas Moberg

Klas Moberg

Föreläsning: Lotteri, alla vinner hela tiden…!!

Under decennier har de allmännyttiga lotterioperatörerna levererat överskott till civilsamhället. Men med omregleringen av spelmarknaden blev det både dyrare, mer konkurrensutsatt och mer byråkratiskt att driva lotterier i egen regi. Är lotterier på väg att dö ut som egen finansieringsform bland NGO:s eller är det först nu det börjar bli intressant? Detta seminarium kommer ge dig en överblick av den svenska lotterimarknaden efter omregleringen. Förutsättningar, möjligheter samt inspirerande exempel på hur andra NGO:s globalt har använt spel som intäktsform.

Seminariet passar för alla som har ett intresse för intäkter från området lotteri och närliggande donationsrelaterade spelområden. Efter seminariet kommer åhörarna ha en god överblick av de möjligheter till lotteriintäkter som den svenska spellagen ger samt exempel på hur andra NGO:s globalt agerat i likande spelmarknad med likande spellagstiftning.

Om Klas:
Klas Moberg, över 30 år i den globala spelbranschen. Senior rådgivare till både  speloperatörer, myndigheter och regeringar. Serieentreprenör med ett glödande engagemang i frågor gällande finansierandet av NGO:s genom spelrelaterade intäkter. Jobbar idag som Senior Advisor för Folkspel Ideella Förening och är en av initiativtagarna till den ideella spelmarknadens intresseorganisation SVALO.