Digitalisering och samverkan för ökad psykiska hälsa och meningsfull fritid för unga!

Alldeles för många unga idag saknar en återkommande fritidsaktivitet samtidigt som forskning visar hur viktig den är för ungas psykiska och fysiska hälsa, trivsel och utveckling i skolan och fungerar som skydd mot missbruk och kriminalitet.

Sparks Generation inspirerar unga på sociala och digitala medier och har tillsammans med Upplands-Bro Kommun utvecklat den digitala tjänsten sparksapp.se där de fått unga att prova på nya aktiviteter och återkoppling direkt från unga och kan på så sätt kontinuerligt utveckla både utbud och tjänsten. Metoden och tjänsten är skalbar och nu tillgänglig för kommuner i hela landet att använda.

Det här ett inspirationsseminarium där båda samverkanspartners delar de med sig av insikter i hur de går tillväga och planerna för framtiden mot målet att få fler unga att må bra, få utvecklas och känna gemenskap på fritiden.

Talare: Alexandra Krook, social entreprenör och grundare av Sparks Generation samt Hannah Rydstedt Nencioni, Kultur-och Fritidschef Upplands-Bro Kommun
Rum: 361