Civilsamhällesarenan i Almedalen: Åtta månader med Tidöavtalet – vad innebär det för civilsamhället?

Civilsamhällesarenan anordnas av MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) tillsammans med Giva Sverige och andra ledande civilsamhällesorganisationer under Almedalsveckan. Platsen är Donnerska huset vid Donners plats, Visby, där det under två dagar bjuds på samtal, föreläsningar och debatter där civilsamhällets roll i samhället står i fokus.

Giva Sverige arrangerar tillsammans med Fremia, seminariet ” Åtta månader med Tidöavtalet – vad innebär det för civilsamhället?”.

För att civilsamhället ska kunna verka och bidra till ett bra samhälle behövs långsiktiga och förutsägbara förutsättningar men också finansiering. Vilka politiska förändringar har skett för civilsamhället sedan regeringen kom till makten? Och vad finns det för planer inför det kommande året? Civilsamhället bidrar både genom engagemang och professionalism till samhällsnytta inom en mängd olika ändamål och verksamheter och är en grundsten i vår demokrati. Vilken syn har Tidöavtalets partier på civilsamhället i stort och vad gäller för enskilda politikområden?

När? 30 juni kl 13.00-13.40
Arrangörer:
Giva Sverige och Fremia
Var?
 Donners plats 1, Donnerska huset, ”Bottenplan, entré genom huvudingången”.

Medverkande:
Charlotte Rydh, Moderator, generalsekreterare Giva Sverige
Patrik Schröder, Moderator, Samordnare Civilsamhällesfrågor, Fremia
Fler medverkande presenteras inom kort.

Läs mer om civilsamhällesarenans program här