Civilsamhällets Finansforum 2021 – en förändrad betalningsmarknad

Välkommen till konferensen med fokus på styrning och ledning i ett finansiellt och ekonomiskt perspektiv utifrån den ideella sektorns särart!

För tredje året i rad lyfter vi högaktuella frågor inom finansiering och styrning som berör såväl ekonomifunktionen och insamling/engagemangssavdelningen som IT. Digitaliseringen fortsätter med hög fart, nya finansiella tjänster tillkommer och förändrade konsumentbeteenden innebär stora förändringar också för ideella organisationer. Ökade regelverk kring penningtvätt och terrorismfinansiering påverkar möjligheterna för ideell verksamhet i Sverige och utomlands. Detta och andra högaktuella perspektiv ramar in Civilsamhällets Finansforum där du får lyssna på och diskutera med experter, forskare och kollegor från andra ideella organisationer. Temat för årets konferens är ”En förändrad betalningsmarknad”. Se hela programmet via länken längre ner.

Ur programmet:

  • Med hjälp av beteendeekonomi ger Anders Stenkrona, PhD i finansiell ekonomi, dig en vink om varför man investerar fel när man kan investera rätt, och hur den kunskapen kan hjälpa din organisations beslut om placeringar och risk.
  • Infrastrukturen för den nordiska betalningsmarknaden förändras – varför och hur påverkar det organisationer och allmänheten? Du får en gedigen introduktion till vad den nya betalningsinfrastrukturen innebär och vad ideella organisationer behöver förbereda för att hantera betalningar och gåvor av Martin Georgzén, P27, Lars-Åke Edenfeldt, Transformation Program, och Christian Pehrson, Nordea.
  • Att givare, medlemmar eller kunder får en så enkel och attraktiv betalningsupplevelse som möjligt digitalt har betydelse för att fullfölja gåvan eller betalningen. Matilda Anderö, Nordea, guidar oss igenom vad som är viktigt att fundera på vid val av betalväxel och vilka betalsätt ni vill erbjuda givare, medlemmar eller vid försäljning.
  • Har pandemin påverkat hur vi använder Swish och vad kan det betyda för framtiden? Edvind Nygaard, GetSwish, ger en bild av hur Swish används idag för både köp och givande, och ger råd kring vad som är bra att tänka på när Swish används som betalsätt vid insamlingar.
  • Det finns en oro i Sverige och inom EU för att ideella organisationer utnyttjas för penningtvätt och finansiering av terrorism. Få koll på varför och vilka riskerna är med hjälp av Karin Hylander och Magnus Karlsson från Polismyndigheten.
  • Och för dig som är nyfiken på vart hushållens ekonomi är på väg efter pandemin, ger Susanne Spector från Nordea en framtidsspaning.

Konferensen vänder sig främst till dig som är:
generalsekreterare/motsvarande, ekonomichef, insamlings-/marknadschef, styrelseledamot eller arbetar strategiskt eller med verksamhetsutveckling inom ekonomi, juridik, insamling, finansiering, medlemsengagemang eller IT men också till dig som i din yrkesroll arbetar med ideella organisationer och vill få en bättre insikt i sektorn.

SE HELA PROGRAMMET HÄR

Anmäl dig senast tisdag 22 september

Konferensen möjliggörs tack vare vår huvudpartner Nordea och partner Infozone.