Giva Sveriges Redovisnings- och skattedag 2021

Välkommen till Giva Sveriges Redovisnings- och skattedag 2021!

Giva Sveriges Redovisningsråd, tillsammans med andra experter, står för en fullspäckad dag för dig som arbetar med redovisning och ekonomi i ideella organisationer, som är verksamma inom insamling och medlemsvärvning, och du som är revisor till dessa organisationer.

Att avgöra om det är en gåva eller ett bidrag som kommit in till organisationen kan vara svårt. Vi reder ut begreppen utifrån praktiska exempel. Den ideella sektorns inkomstskatte- och momsfrågor är komplicerade och inte alltid enkla att hantera. Vi går igenom grundläggande frågor avseende inkomstskatt och moms, och redogör för olika typer av intäktsflöden ur ett inkomstskatte- och momsperspektiv, till exempel gåvor och bidrag från stat och kommun. Liksom vad som gäller för arkivering digitalt eller på papper. Vi tittar också på vad Giva Sverige behöver som en del av medlemskapet och varför.

Vi tar gärna emot frågor till talarna i förväg, mejla dem till redovisning@givasverige.se

*Vi följer riktlinjerna avseende Covid-19. Om det tillåts erbjuder vi ett begränsat antal deltagare att vara på plats hos KPMG, Vasagatan 16, i Stockholm