Givandet i siffror 2022

Välkommen till presentation och samtal om insamling och gåvogivande när Giva Sverige lanserar den årliga rapporten om insamlingsstatistik ”Givandet i siffror”.

Med hjälp av våra närmare 180 medlemsorganisationer sammanställer vi både totalt insamlade medel 2022 från den privata sektorn och detaljerad information om givandet från allmänheten, företag och organisationer.

Prognosen för 2022 visade på ett kraftigt ökat givande från allmänheten och företag med anledning av kriget i Ukraina. Preliminära siffror visar på drygt 12 miljarder kronor i gåvor och bidrag, stämmer det? Varifrån kommer gåvorna, hur fördelas de på olika typer av organisationer och ändamål, och förstås, har tio-i-topp-organisationerna bytt platser och vilken organisation är årets raket?

Vi diskuterar också hur engagemang och givande påverkas av det ökade kostnadsläget och osäkerheten i världen och skattereduktionens inverkan på givandet.

Charlotte Rydh, generalsekreterare Giva Sverige leder webbinariet som varvas med presentation av rapporten ooch samtal med en panel.

Medverkande:
Mårten Palmefors, senior analytiker, Giva Sverige

Fler medverkande tillkommer.