Grundkurs i insamling 18-19 februari

Den här utbildningen vänder sig framför allt till dig som är relativt ny i rollen som insamlare eller som arbetat med en specifik del av insamling tidigare och nu vill få ett bredare perspektiv men också till dig som arbetar i en insamlingsorganisation och behöver en bredare förståelse för insamling av gåvor.

Kursen ger en introduktion till insamling av gåvor och syftar till att öka förståelsen för vad insamling är och hur det fungerar. Det är en blandning av teori, praktik, konkreta exempel och grupparbete. Både medlemmar och icke-medlemmar är välkomna att anmäla sig till kursen.

Ur innehållet
– Grundläggande teori kring insamling av gåvor
– Insamling och givande i Sverige och internationellt
– Etiska frågeställningar och Giva Sveriges Kvalitetskod
– Olika kanaler för insamling av gåvor från privatpersoner
– Stora gåvor från privatpersoner, företag och organisationer
– Givarresan
– Givarkommunikation och givarvård
– Utvärdering och uppföljning.

Våren 2020 äger grundkursen rum den 18-19 februari  i Stockholm.

Observera att anmälan som sker mindre än 45 dagar innan kursstart är bindande. Vid förhinder kan din plats överlåtas till en annan person inom eller utanför din organisation.

Vi hoppas att alla deltagare, oavsett om ni ska övernatta eller ej, önskar stanna kvar på middagen på kvällen då vi smälter dagens lärdomar och fortsätter att diskutera insamling tillsammans.

Du har väl inte missat Giva Sveriges utbildningsstipendium för mindre insamlingsorganisationer? Läs mer om stipendiet här.

Jag är mycket nöjd med kursen!

Tack för en väldigt bra kurs! Jag lärde mig väldigt mycket och hittade de områden där jag behöver och vill lära mig mer. Ser fram emot att kunna gå fler kurser och fortsätta utvecklas.

Igenkänningsfaktorn var hög. Nu har jag en större förståelse för vad mina kollegor på kontoret jobbar med.

Tusen tack för dessa dagar, det var guld värt!

Kul och intressant kurs, en bra grund för insamling!