Lansering av Giva Sveriges Trendrapport 2023

Välkommen till lansering av Giva Sveriges Trendrapport 2023!

När vi nu närmar oss 2023 är det efter två år av pandemi återigen med osäkerhet och ovisshet inför det kommande året. Då kan det vara bra att blicka längre bort och spana i kristallkulan efter trender och tendenser som påverkar på längre sikt. Vilka samhällstrender kan ha betydelse för ideella organisationer? Vad kan påverka givande och engagemang på sikt? Vilka former av finansiering kan utvecklas? I Trendrapport 2023 samlar Giva Sverige en grupp fristående skribenter som med olika perspektiv bidrar till att inspirera, utmana och göra oss redo inför framtiden och det kommande året. På seminariet delar några av dem med sig av sina tankar och reflektioner.

Medverkande:
Paul Ferris,
Head of Digital, Reform Act – om kommunikation, givande och engagemang
Ylva Lundkvist Fridh
, VD, Mikrofonden – om att civilsamhällets organisationer är mer finansiellt exkluderade än andra typer av organisationer, men att det finns lösningar som vi kan engagera oss i för att möjliggöra mer av
Josephine Sundqvist, Generalsekreterare, Läkarmissionen – om hur ideella aktörer kan bli bättre på att säkra både långsiktig och hållbar finansiering genom att använda sig av quadruple helix – en innovativ samverkansmodell mellan näringsliv, forskning, offentlig sektor och civilsamhället.

Charlotte Rydh, Generalsekreterare Giva Sverige, leder seminariet.

Varmt välkommen att ta del av insikter och spaningar som hjälper oss in i 2023!