Penningtvättsdagarna

Penningtvättsdagarna är Sveriges största arena för yrkesverksamma som arbetar med att motverka penningtvätt och finansiering av våldsbejakande extremism. Giva Sverige medverkar under konferensen för att också sätta ljuset på hur arbetet mot penningtvätt och finansiering av terrorism får konsekvenser för civilsamhällets organisationer och i förlängningen demokratin. Som medlem i Giva Sverige får du 1000 kronor rabatt på konferensen.

Konferensen är relevant för dig som arbetar på ledningsnivå inom en ideell organisation med lokalföreningar, internationella transfereringar av pengar, organisationsutveckling eller intern kontroll och styrning. Under två heldagar får du inblick i viktiga frågeställningar kring penningtvätt och finansiering av terrorism samt hur politiker, myndigheter och finansinstitut arbetar för att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism.

Den 4 maj håller Giva Sverige håller i ett seminarium ”Balansgången mellan de-risking och demokrati” som fokuserar på hur vi hittar en balans mellan att stoppa kriminalitet och bedrägerier och att bibehålla en stark demokrati med hög tillit. Arbetet mot penningtvätt och finansiering av terrorism strävar efter att stoppa kriminalitet internationellt och nationellt, men får konsekvenser för seriösa organisationer att driva allmännyttig verksamhet, bland annat genom svårigheter att få bankkonton och göra överföringar till internationella partners.

Medverkande
Anna Johansson, generalsekreterare, Amnesty International Sverige
Charlotte Rydh, generalsekreterare, Giva Sverige
Mehmet Kaplan, verksamhetsansvarig, Muslim Aid Sweden

LÄS MER HÄR

Som medlem i Giva Sverige får du 1000 kr rabatt på konferensen, ange koden GIVA för att ta del av erbjudandet.