Giva Sverige söker praktikant inom kommunikation

Giva Sverige rollup. Foto: Malin Ekelund

Höstterminen 2021 erbjuder Giva Sverige en praktikplats inom kommunikation. Vi söker dig som befinner dig i senare delen av dina studier vid universitet/högskola eller yrkeshögskola, med inriktning mot kommunikation/media/PR eller marknadsföring.

Vi söker dig som är duktig på sociala medier, digitalt skrivande och innehållsproduktion. Du har även ett intresse för samhällsfrågor och för ideell sektor.

Under praktiken kommer du att få vara delaktig i flera olika kommunikationsprojekt, bland annat Giving Tuesday – en global folkrörelse för generositet som äger rum den 30 november. Praktikperioden är cirka tre månader lång med start senast den 15 oktober, men gärna tidigare. Praktiken är obetald, och troligen en del av din utbildning.

Sista ansökningsdag är den 20 augusti, men vi tar emot ansökningar löpande.

Om Giva Sverige
Giva Sverige är en branschförening som arbetar för tryggt givande. Våra närmare 170 medlemmar representerar en bredd av ideella organisationer med olika ändamål, av olika storlek och på olika platser i landet. Gemensamt är viljan att bidra till en bättre värld och tillsammans samlade de in 9,2 miljarder kronor (2020) i gåvor, bidrag och genom samarbeten från allmänheten, företag och organisationer.

På kansliet är vi sex anställda och under hösten kommer ytterligare en praktikant att finnas på plats. Vi sitter trevliga lokaler centralt i Stockholm, som vi delar med andra organisationer i civilsamhället.

Ansökan
Du söker praktikplatsen genom att skicka ditt CV och personliga brev till amelie@givasverige.se. Intervjuer sker efter den 20 augusti.