Samhällsintresserad analytiker till Giva Sverige

Giva Sverige rollup. Foto: Malin Ekelund

Nu söker vi dig som vill vara med och vidareutveckla kunskap som stärker den privata finansieringen av civilsamhället i Sverige och bidrar till att ideella organisationer kan förverkliga sina ändamål. Som analytiker är du Giva Sveriges kunskapsproducent. Du tar fram kunskap med relevans för privat finansiering genom gåvor, bidrag och samarbeten som är till stöd för medlemsorganisationerna samt sammanställer underlag som ger en gedigen grund för Giva Sveriges intressepolitiska arbete.

Du hämtar underlag och information från Giva Sveriges medlemsorganisationer men också från akademin, företag och andra organisationer, både i Sverige och internationellt. I rollen som analytiker hanterar du siffror och data som på olika sätt relaterar till gåvor och givande men även från årsredovisningar, undersökningar och andra rapporter. Med utgångspunkt i kvantitativ analys sammanställer du rapporter och underlag som används för att utveckla Giva Sveriges ställningstaganden i olika frågor.

Du har i rollen som analytiker mycket kontakt med medarbetare inom medlemsorganisationerna samt externa intressenter såsom forskare och andra organisationer. Du delar med dig och presenterar kunskap både i minde och större sammanhang. Arbetet är i hög grad självständigt, men kräver också stor samarbetsförmåga eftersom uppgifterna involverar kollegor och personer både inom och utom Giva Sverige.

Tillträde: 1 november 2021

Vi söker dig som:

  • har en god analytisk förmåga
  • kan bearbeta och omvandla siffror till kunskap och har mycket goda kunskaper i excel och/eller andra statistikprogram såsom SPSS.
  • har erfarenhet av att själv planera och genomföra undersökningar samt göra analyser och rapporter baserade på insamlade data
  • är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i skrift men gillar också att prata inför grupper av olika storlek
  • är stresstålig, noggrann, driven och lyhörd
  • har högskoleutbildning, eller motsvarande, inom exempelvis nationalekonomi, företagsekonomi, statsvetenskap eller statistik

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av redovisning eller revision
  • erfarenhet av marknadsanalys eller insamlingsanalys
  • erfarenhet från annan branschorganisation
  • erfarenhet av att samordna och/eller projektleda representanter från olika organisationer eller enheter

För att trivas med tjänsten behöver du ha god samarbetsförmåga och tycka om att arbeta i en liten organisation där du får ta ansvar för ett brett spektrum av uppgifter som både är operativa och strategiska. Du rapporterar till generalsekreteraren.

Anställningsvillkor

Heltid. Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Lön enligt överenskommelse. Giva Sverige har kollektivavtal med Fremia.
Vi eftersträvar en jämn fördelning avseende ålder, kön och etnisk bakgrund och ser gärna en bredd av sökande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Så ansöker du

Välkommen med din ansökan senast den 30 augusti 2021. Skicka din ansökan till info@givasverige.se . Ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt löneanspråk. Vi uppskattar om du namnger dokumenten med ditt för – och efternamn samt skapar dem i pdf-format.

Frågor?

Kontakta Charlotte Rydh, generalsekreterare; charlotte@givasverige.se, 08-677 30 93

Välkommen med din ansökan!