#GivingTuesdaySweden 2018 har startat

FRII har dragit igång årets upplaga av #GivingTuesdaySweden i och med två frukostseminarier i Göteborg och Stockholm i början av september. Seminarierna var välbesökta och intresset för Giving Tuesday är stort både bland organisationer och företag.

#GivingTuesday är en gräsrotsrörelse som startade i USA 2012 och som uppmuntrar till givande och engagemang. Man vill visa att alla har något att ge och att alla kan vara med och bidra till ett bättre samhälle. Rörelsen växer för varje år och finns nu i över 150 länder över hela världen. Giving Tuesday infaller i år den 27 november.

Förra året blev FRII Global Partner för Giving Tuesday i Sverige, vilket betyder att vi under hösten har en projektledare på deltid. Vi kommer att stödja med viss samordning, med tips och idéer, samt bearbetning av media för att öka kunskapen och medvetenheten om Giving Tuesday i Sverige.

Vi hoppas också kunna facilitera och underlätta för givare, både privatpersoner, företag och organisationer, att dela med sig av sin ”givarberättelse” i samband med #GivingTuesdaySweden.
Allt handlar ju till sist om att dela med sig! Dela med sig av sin kunskap, sin tid, sina pengar, sina goda idéer eller sin berättelse.

Vill du och din organisation vara med i Giving Tuesday? Hör då gärna av dig till Malin Ekelund, malin@frii.se.

Besök också GivingTuesdaySwedens hemsida!