Insamlingsforum 2022- en dag av kunskap, möten och inspiration

Den 27 april var det äntligen dags att öppna dörrarna på riktigt igen för Insamlingsforum 2022. Det blev en dag fylld av inspiration och kunskap men framför allt möten. För första gången sedan pandemins start fick vi möjlighet att åter sätta ansikten på våra kollegor över organisationsgränserna.

Efter en inledning av Giva Sveriges ordförande, Paula Guillet de Monthoux, och generalsekreterare, Charlotte Rydh, startade dagen i hög fart med Joakim Thulin från Berghs School of Communication. En föreläsning om ”Nya villkor för framgångsrik kommunikation” som både inspirerade och utmanade. De 24 efterföljande seminarierna under dagen handlade sedan om allt från handfasta tips om hur man skapar en insamlingskampanj eller mobiliserar engagemang i en digital tid till framgångssagor och lärdomar från partnerskap, kampanjer och att starta ny organisation. För den som var ute efter mer strategiska perspektiv bjöds bland annat på samtal om filantropi, paneldiskussioner om nya betallösningar och frågeställningar kring digital transformation som ställde frågan behövs det verkligen eller är det transformation i allmänhet vi bör eftersträva? Dagen avslutades med en internationell panel online där Christopher Carnie, Emily Bracken, Eugenia Mazurenko och Pamala Wiepking delade olika perspektiv och insikter kring för givande, fundraising och civilsamhälle.

Förutom kunskap och inspiration blev dagen även ett tillfälle att träffas och utbyta erfarenheter. Årets Insamlingsforum blev just ett forum i ordets rätta bemärkelse. Efter två år av videomöten och digitala konferenser blev det personliga mötet med kollegor, leverantörer, nya och gamla extra värdefullt. Det visade tydligt på att det är just deltagarna som skapar Insamlingsforum och gör konferensen till den mötesplats den är.

Insamlingsforum avslutades med mingel, middag och musik och förstås utdelning av priset Årets insamlare. Middagen är dock inte bara ett tillfälle att fira vinnarna utan en chans att uppmärksamma alla hårt arbetande, engagerade, inspirerande och kunniga människor i ideell sektor. Vi ses igen nästa år!