Volontärbyrån vill nå ungdomar med ny film

Foto: Kampanjfilm från Youtube Foto: Kampanjfilm från Youtube

Med den nya filmen vill Volontärbyrån visa unga att det är enklare än man kan tro att engagera sig ideellt.
Man vill inspirera och engagera unga att arbeta ideellt. Nu lanserar de en kampanj för att visa hur enkelt det kan vara att engagera sig ideellt.

– Vi möter många som verkligen vill göra skillnad, men som inte riktigt vet hur eller var. Vi vill visa att det finns en massa olika sätt att engagera sig på, och att det är enklare än man kanske tror. Vi vill också lyfta hur otroligt givande och utvecklande att engagera sig ideellt – många volontärer säger att de fått ett mer meningsfullt liv tack vare engagemanget. Vi vill helt enkelt hjälpa fler att hitta just sin grej, säger Anna Snell, kommunikationsansvarig på Volontärbyrån, i en kommentar till Resumé.

I Sverige engagerar sig idag varannan svensk i någon form av ideellt arbete, men det finns fortfarande många organisationer som söker fler volontärer. Med kampanjen hoppas nu Volontärbyrån att detta ska bli enklare.
Filmen är framtagen i samarbete med stöd av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor. Kommunikationsbyrån Prime har tagit fram idén och Othervice har gått in som produktionsbolag.
(Resumé)