”Utveckling är nyckelordet för alla mina tidigare roller”

dav

Rebecca Sandahl vill göra det enklare för företag att arbeta med hållbarhetsfrågor. Hennes roll som ansvarig för företagspartners på Barnfonden kräver inblick i såväl näringsliv som globala utvecklingsfrågor. Just den mixen driver Rebecca som började på Barnfonden i mars i år. Här får du chans att lära känna henne lite bättre.

Du bygger broar mellan företag och utvecklingsprojekt. Vad driver dig att göra detta?
Jag har en passion för att utveckla, förenkla och effektivisera. Det ger mig energi av att få jobba med människor som ser vilket mervärde CSR-arbete skapar för medarbetare och kunder samtidigt som ett samhällsansvar leder till bra affärer och en hållbar utveckling.
Berätta lite mer om din bakgrund:
Jag har en bakgrund som merchandiser och kort beskrivet handlar det om att säkerställa en tydlig hållbar bas, utveckla butikskoncept för mer varor på ofta mindre yta och driva merförsäljning. Ett nyckelord för alla mina tidigare roller jag haft är utveckling.
Vad är CSR för dig?
Det är samlingsnamnet för ett ansvarsfullt företagande – miljömässigt, etiskt och socialt. I mitt arbete ser jag varje dag hur CSR kan ta sig uttryck på flera olika sätt och det kan vara mycket roligare än det låter. Ett bra exempel på det är när frisörkedjan Headon i Malmö nyligen klippte till förmån för Barnfonden och samlade in över 158 000 kronor på en dag. Headons initiativ engagerar både personal, kunder under leverantörer och det skapar gemenskap när alla strävar mot samma mål.
Vilken är din viktigaste uppgift på Barnfonden?
Jag hoppas att jag kan bidra till att fler upptäcker oss och på så sätt möjliggöra bra samarbeten för alla involverade partners. Utveckling börjar med barnen och jag drivs av att få fler företag att bidra till att barn världen över får möjlighet till ett bättre liv. Ett liv utan våld, barnarbete, barnäktenskap och trafficking. Ett liv där alla barn har chans till utbildning där de själva är med och skapar jämställda, hållbara samhällen.
Du reser dagligen över hela Skåne. Hur förgyller du din pendling?
På vägen hem från Malmö passar jag på att ringa samtal, men på morgonen är det för tidigt att väcka folk så då lyssnar jag mycket på ljudböcker och poddar. Det är både avkopplande och lärorikt beroende på vad jag väljer lyssna på. I morse lyssnade jag på podden ”In your face with love” med Johannes Hansen.