Årets insamlare

Årets insamlare organisation Foto: Maria Langen

Årets insamlare koras i tre olika kategorier: Årets insamlare – organisation, Årets insamlare – person och Årets företagssamarbete. I år har priserna delats ut till Stockholms Stadsmission, Therese Leijon på Svenska Röda Korset och till ECPAT och Telenor.

Att utse årets insamlare handlar om att uppmärksamma det hårda arbete som ligger bakom finansieringen av organisationens ändamål. Att få priset innebär en bekräftelse på att det är ett viktigt arbete som gjorts, och på ett sätt som kan inspirera och motivera andra. Priserna handlar inte om vem som samlar in mest pengar, utan kriterierna innehåller fler variabler, till exempel om arbetet är utvecklande och innovativt, om det ger fler effekter än enbart pengar, om det kan stimulera andra insamlare, organisationer eller företag, om det leder till bra resultat i förhållande till satsat kapital, eller om det stärker varumärket.

Nytt för i år är priset Årets företagssamarbete, där FRII vill lyfta fram vikten av goda samarbeten mellan organisation och företag, och visa på styrkan i den här typen gemensamma projekt.

Läs mer om priset och juryns motivation här.

Text: Annika Prine