Här hittar du dina julklappar!

Gåvobevis julklapp

Allt fler köper sina julklappar på nätet. Och på nätet kan du köpa julklappen till den som har allt. I år kan du till exempel köpa vattendroppar, glädje, hopp, tolerans eller till och med ingenting. Eller varför inte lova en Vit Jul?

Den perfekta julklappen, som gör gott i dubbel bemärkelse, är bara några klick bort. På FRIIs webbplats hittar du många kreativa, fina julklappar som ger både givare och gåvomottagare glädje.

Natasha Jevtic Esbjörnson, insamlingsansvarig på IOGT – NTO berättar om kampanjen ”Vit Jul” som till skillnad från många andra julkampanjer inte handlar om något att köpa utan istället handlar om att få människor att avge ett löfte. På kampanjsajten lovar man att avstå alkoholhaltiga drycker under julafton, juldagen och annandagen. Många ser julen som barnens högtid, ändå är det just barnen som far illa under julfirandet när alkoholen tar över. Det här tar kampanjen fasta på och visar på ett lätt sätt att göra högtiden tryggare. Vit Jul använder sig av kända ambassadörer som väljer att fira en alkoholfri jul. Flera av ambassadörerna kommer dessutom att starta egna insamlingar till förmån för Vit Jul.

I WaterAids nya gåvoshop kan man bara köpa en sak: vattendroppar.

Vi behövde arbeta både med vårt varumärke och insamling, därför har vi valt något som har en tydlig koppling till vårt ändamål.

Samtidigt känns det nytt att kunna köpa vattendroppar. Vi har också producerat en reklamfilm som vi hoppas ska bli en riktig snackis, säger Jenny Wevill som är insamlingsansvarig för privatgivare på WaterAid.

Text: Annika Prine

Här hittar du julklappar för goda ändamål hos ett antal ideella organisationer

Relaterade artiklar
Julhandeln väntas slå rekord

WaterAid använder reklamkaraktärer i sin nya film

Allt fler köper julklappar på nätet