Forum för insamlare

Insamlingsforum 2015

I över 20 år har FRII varje vår arrangerat Insamlingsforum – två dagar fyllda av inspiration för den som arbetar med insamling. Allteftersom eventet har vuxit har man fått byta lokaler. De två senaste åren har Insamlingsforum hållits på Djurönäset på Värmdö, där även Insamlingsforum 2015 kommer att hållas. Förra året slog man rekord i antal deltagare. Igen.

– Det är roligt att så många prioriterar att delta på Insamlingsforum. Extra roligt är det att det inte enbart är insamlare som kommer. Vi märker att även andra funktioner inom organisationerna ser värdet i att delta på Insamlingsforum, från ekonomipersonal och kommunikatörer till generalsekreterare och styrelseledamöter. Det är förstås också ett tecken på att allt fler ser vikten av att integrera insamlingsverksamheten i helheten, att hela organisationen måste stå bakom arbetet med att finansiera sin verksamhet, säger Maria Ros Jernberg, generalsekreterare på FRII.

Drygt 20 föreläsare delar med sig av sin kunskap under de två dagarna. Varje år bjuds ett antal internationella föreläsare in. Till Insamlingsforum 2015 kommer bland annat Lucy Gower från Storbritannien, Beate Sørum från Norge och Wendy Harman från USA.

Årets tema är innovation och passion. Något som talarna vet en hel del om. Lucy driver sitt eget företag ”Lucy Innovation” och att hon brinner för innovation råder det ingen tvekan om. Beate, som tidigare arbetade för Kreftforeningen i Norge, arbetar numera som konsult i egna bolaget ”B Bold” där hon pratar om passion för fundraising, med fokus på det digitala. Wendy fick uppmärksamhet när en av hennes medarbetare på amerikanska Röda Korset råkade tweeta ett personligt meddelande på Röda Korsets konto. Det löste hon på oväntat sätt och lyckades vända den negativa uppmärksamheten till något positivt. I mer än 8 år hade hon rollen som Director of Social Strategy på amerikanska Röda Korset. Hon är kvar i samma organisation men är i dag Director of Information Management and Situational Awareness.

Insamlingsforum 2015, med Wendy Harman, Lucy Gower och Beate Sørum
Till Insamlingsforum 2015 kommer bland annat Wendy Harman från USA, Lucy Gower från Storbritannien och Beate Sørum från Norge.

Läs mer om Insamlingsforum här >>