Rally med Ronald McDonald Barnfond

Ronald McDonald Barnfond på Eskilstuna Motorstadion. Ronald McDonald Barnfond på Eskilstuna Motorstadion.

Ändamålet med eventet är en riktigt häftig heldag för 50 svårt sjuka barn och deras familjer.Men Ronald McDonald Barnfond lyckades också samla in en kvarts miljon kronor på en välgörenhetsmiddag i samband med eventet.

Peder Karlsson är motorentusiast och samlade hösten 2014 mellan knappt 100 motorfordon till Eskilstuna Motorstadion, från Lamborghinis och Porsche till brandbilar och andra utryckningsfordon. Ronald McDonald Barnfond bjöd in cirka 50 svårt sjuka barn och deras familjer till dagen. Barnen fick vara vip-personer och fick sitt namn på en fadderbil. Och självklart fick de åka så många olika bilar de ville!

Ronald McDonald Barnfond
Ronald McDonald Barnfond bjöd in cirka 50 svårt sjuka barn och deras familjer till ett event.

Syftet med hela dagen är att skapa ett event för de sjuka barnen och deras familjer och ge dem ett roligt avbrott i vardagen. Hela dagen är sponsrad av förarna/ägarna till bilarna, olika företag och privatpersoner som ställer upp helt ideellt. Rent a Chef ställde upp med mat under dagen och på kvällen ställde Eskilstuna Zoo upp med lokal till välgörenhetsmiddagen. Samtliga förare och andra engagerade kunde sedan köpa en middagsbiljett. Det var dessutom en auktion under middagen där mycket bilrelaterat auktionerades ut. Men man kunde exempelvis också buda på ett smycke som ett av de sjuka barnen tillverkat, det gick för 30 000 kr. Totalt drog middagen och auktionen in 250 000 kronor till fonden.

Rickard Fors som är generalsekreterare på Ronald MacDonald hus berättar :

– Det är en fantastisk tillställning där alla ställer upp, och framförallt får barnen en dag att verkligen minnas. Jag har fått så mycket feedback efteråt från familjer som har berättat vad eventet har betytt för deras barn. En mamma berättade hur hennes son hade sagt att ”mamma jag hade aldrig trott att det skulle vara så bra” och glädjetårarna rann hela vägen hem.

Gladiatorn Beast roar barnen på Eskilstuna Motorstadion.
“Jag har fått så mycket feedback efteråt från familjer som har berättat vad eventet har betytt för deras barn.” berättar Rickard Fors, generalsekreterare på Ronald MacDonald hus.

 

Var det svårt att få ihop det här eventet?
– Många underbara människor med stora hjärtan hjälper till att göra hela eventet möjligt, utan dem hade det aldrig gått. Eftersom så många är involverade i genomförandet är fondens resurser mest inriktade på att bjuda in familjerna och att se till att allt fungerar för dem på plats. Vi hjälpte även till lite med middagen i form av konferencier och underhållning, säger Rickard.

– Den som verkligen förtjänar att uppmärksammas är Peder Karlsson som säkert arbetar halvtid under 6 månader med detta event, helt ideellt, avslutar Rickard.

Text: Annika Prine

Läs mer om Ronald McDonald Barnfond