För att kunna fylla Patos med så mycket kunskap och expertis om insamling och ideell sektor som möjligt arbetar Giva Sverige tillsammans  med ett redaktionsråd bestående av kunniga representanter från våra medlemsorganisationer.

Nuvarande redaktionsråd består av: 

Christoffer Aldin, Digital Analytiker, Röda Korset. Christoffer har en bakgrund inom e-handel och har genomgått den ettåriga utbildningen ”Certified Fundraiser”.

 

Maria Kapari, Givarservice & Community management, Frälsningsarmén. Maria är en kulturvetare som blivit förtjust i Frälsningsarmén och nyfiken på insamlingsvärldens etik, trender och mekanismer. Till vardags jobbar hon med givarservice och community management på Frälsningsarméns kommunikations- och insamlingsenhet. Hon tycker om att läsa, skriva och ifrågasätta.

 

Marcus Lundstedt, Press- och påverkanschef, We Effect. Marcus är ny press- och påverkanschef för We Effect. De senaste två åren har han varit utsänd för organisationen som regionkommunikatör i Asien och arbetat med allt från påverkansutbildningar om jämställdhet på Filippinerna till rapporter från katastrofdrabbade byar Vietnam. Han har arbetat på We Effect sen 2012, och har dessförinnan en bakgrund som frilansjournalist, fotograf och PR-konsult.

 

Karin Haglind, Social Media Manager, Hjärnfonden. Karin Haglind har arbetat med kommunikation inom den ideella sektorn sedan 2001, framförallt i organisationer som arbetar med fred och bistånd. Hon har varvat brett kommunikationsarbete med mer specialiserade roller. Sedan mars 2019 arbetar hon som Social Media Manager på Hjärnfonden.

 

Redaktör: Sofie Sjöstrand, Kommunikations- och utbildningssamordnare, Giva Sverige. Sofie har arbetat på Giva Sverige sedan 2017, främst med medlems- och utbildningsfrågor. Dessförinnan har hon ett förflutet inom ideell sektor både i Sverige och utomlands och håller rättighetsfrågor samt frågor om internationell utveckling varmt om hjärtat.