För att fylla Patos med kunskap och expertis om insamling och ideell sektor arbetar Giva Sverige tillsammans  med ett redaktionsråd bestående av kunniga representanter från våra medlemsorganisationer. Redaktionsrådet bistår både med expertis, idéer och som skribenter.

Jocke Lundell är en erfaren reklamkreatör som för några år sedan sadlade om och omsatte sina kunskaper och sitt nätverk från företagsvärlden när han började arbeta med insamling och kommunikation på Räddningsmissionen i Göteborg. Han är insamlingsansvarig för privatgivare och har sitt hjärta i kampanjmakeriet. Jocke tror inte på pro bono-uppdrag, att ideella organisationer härmar företag på fel sätt och att alla givare borde få känna att de får något när de ger.

Marcus Lundstedt är chef för media och påverkan på kooperationens biståndsorganisation We Effect. Med bakgrund som journalist, PR-konsult och fotograf brinner han för kommunikation som kan bidra till en bättre värld. Marcus är initiativtagare till studier som Alla har ett namn och Varmare Klimat – Iskall Nyhet. 

Ellinor Prawitz är pressansvarig på Barncancerfonden. Hon älskar att tänka i rubriker och fascineras dagligen över ordets makt. Ellinor har jobbat på Barncancerfonden i två år, där hon drivs av de berörande livsöden och häpnadsväckande engagemang som möter henne varje dag. Innan hon tog klivet över till den ideella sektorn jobbade hon som journalist och har rapporterat om allt från trasiga parkbänkar till integrationspolitik.