För att fylla Patos med så mycket kunskap och expertis om insamling och ideell sektor som möjligt arbetar Giva Sverige tillsammans  med ett redaktionsråd bestående av kunniga representanter från våra medlemsorganisationer.

Jocke Lundell är en erfaren reklamkreatör som för några år sedan sadlade om och omsatte sina kunskaper och sitt nätverk från företagsvärlden när han började arbeta med insamling och kommunikation på Räddningsmissionen i Göteborg. Han är insamlingsansvarig för privatgivare och har sitt hjärta i kampanjmakeriet. Jocke tror inte på pro bono-uppdrag, att ideella organisationer härmar företag på fel sätt och att alla givare borde få känna att de får något när de ger.

Marcus Lundstedt är press- och påverkanschef på We Effect. De senaste två åren har Marcus varit utsänd för organisationen som regionkommunikatör i Asien och arbetat med allt från påverkansutbildningar om jämställdhet på Filippinerna till rapporter från katastrofdrabbade byar Vietnam. Han har arbetat på We Effect sen 2012, och har dessförinnan en bakgrund som frilansjournalist, fotograf och PR-konsult.

Ellinor Prawitz är pressansvarig på Barncancerfonden. Hon älskar att tänka i rubriker och fascineras dagligen över ordets makt. Ellinor har jobbat på Barncancerfonden i två år, där hon drivs av de berörande livsöden och häpnadsväckande engagemang som möter henne varje dag. Innan hon tog klivet över till den ideella sektorn jobbade hon som journalist och har rapporterat om allt från trasiga parkbänkar till integrationspolitik.