SEQR startar insamlingsplattform

Alla insamlingar

Att starta insamlingsplattformar verkar vara en trend som även kommersiella företag hakar på. Olivera Andersson är kommunikationschef på SEQR.

Hur kom ni på idén att starta allainsamlingar.se?
– SEQR:s vision är att förändra hela betalindustrin, som Spotify förändrade musikbranschen. När vi upptäckte att det fanns orimligt höga avgifter för att skicka pengar till välgörenhet, bestämde vi oss för att ändra på saken. Sagt och gjort, vi skapade allainsamlingar.se där alla pengar går fram till din organisation utan transaktionsavgifter från oss.

Barn alla insamlingar
Foto: allainsamlingar.se

Man måste ju ladda ner er app för att kunna ge en gåva, gör folk verkligen det?
– SEQR-appen är gratis att använda. Den laddas ner utan kostnad på Appstore eller Google Play. För de som har privatabonnemang skapas kontot direkt i mobilen. Med ett företagsabonnemang sker aktiveringen genom att enkelt scanna en QR-kod som skickas ut via post. SEQR är störst i Europa med en komplett mobil plånbok.

Ni har bara sex anslutna organisationer hittills, varför kan inte alla ansluta sig, det heter ju alla insamlingar?
– Alla som har ett 90-konto och är medlemmar i Frii är välkomna att ansluta sig till Alla insamlingar. Hela projektet sjösattes på mycket kort tid och vid starten var sex organisationer med. Just nu är sju organisationer på väg in.

Hur har det gått?
– Intresset från media och organisationerna har varit stort. Givet den korta tiden och att det handlar om ett nytt beteende hos både organisationer och givare är vi nöjda med resultatet. I takt med att fler ansluter kommer denna kanal att bli ett viktigt instrument för insamlingar. Genom att använda unika QR-koder kan organisationerna enkelt mäta vilka insatser som ger bäst effekt. Med en QR-kod i varje annons eller utomhustavla kan man se var pengarna kommer ifrån. Det är även mycket enkelt att skapa virtuella sparbössor med hjälp av en QR-kod på en liten skylt vid kassan hos era samarbetspartners.

Läs mer på allainsamlingar.se

Vad är och hur fungerar SEQR

Text Annika Prine