#GivingTuesday kommer till Sverige

Giving Tuesday Sweden Giving Tuesday Sweden

Nu lanseras #GivingTuesdaySweden – en global gräsrotskampanj för att uppmuntra givande och engagemang för varandra. Tisdagen den 28 november samlas ideella organisationer, offentliga aktörer och företag tillsammans med unga och gamla över hela världen för att ge. Vem som helst, var som helst, kan delta i #GivingTuesday och ge på det sätt som passar.

I november finns flera dagar för att konsumera; Black Friday, Cyber Monday och Singles day. Som alternativ till detta finns #GivingTuesday, dagen som handlar om att ge. #GivingTuesday uppmuntrar människor att tillsammans ta ställning för givandet som handling. Alla kan ha något att ge; en peng, en timme, en god gärning.

– Genom #GivingTuesday lyfts betydelsen av varje människas insats för någon annan. #GivingTuesday är inte bara en enda dag för att ge utan är en möjlighet att, tillsammans med andra över hela världen under en och samma dag, göra aktiviteter som bidrar till att öka människors vilja att dela med sig, säger Charlotte Rydh, Generalsekreterare för FRII – Frivilligorganisationernas Insamlingsråd.

#GivingTuesday, som startade 2012, finns nu i över 100 länder och engagerar miljontals människor världen över. Konceptet är enkelt. Ge en gåva, volontärarbeta eller skänk prylar, och uppmuntra andra att göra detsamma.

FRII är nationell samordnare för #GivingTuesday i Sverige och en av 26 partners i världen. Uppdraget är att vara en katalysator som engagerar och inspirerar så många som möjligt att vara med i #GivingTuesdaySweden.

– I uppstarten är 15 organisationer i Sverige med och under själva #GivingTuesday hoppas vi få ett stort engagemang från allmänheten, företag och organisationer. Detta är ju inte en engångsinsats utan ambitionen är att #GivingTuesdaySweden ska spridas mer och mer för varje år, säger Charlotte Rydh.

För den som vill vara med är det bara att tagga sin insats med #GivingTuesdaySweden. På hemsidan givingtuesdaysweden.se visas alla insatser, aktiviteter, projekt och tankar. Tillsammans skapar vi ett flöde av goda handlingar och omtanke.

Hemsida och sociala kanaler

#GivingTuesdaySweden
givingtuesday.se
Instagram
Twitter
LinkedIn
Facebook

Om FRII

Frivilligorganisationernas Insamlingsråd – FRII är en branschorganisation för ideella organisationer som samlar in gåvor. Vår vision är ett ökat gåvogivande i Sverige för att stärka ideellt engagemang. Vi arbetar med att säkra kvalitet och insyn, kunskapsspridning och stärka förutsättningarna för givande.

Kontakt

Charlotte Rydh, Generalsekreterare
073-661 22 93
charlotte@frii.se

Jessica Persson, Kommunikatör
08-677 30 95
jessica@frii.se

Ladda ner pressmeddelande