Dataskyddsförordningen – grunderna och nästa steg

Dataskyddsförordningen (GDPR) infördes den 25 maj 2018 och har, som få andra regelverk, påverkat och lett till förändringar för ideella organisationer och särskilt för insamling av gåvor. Giva Sverige har tagit fram riktlinjer och arbetar kontinuerligt med att utbilda och informera om hur lagstiftningen utvecklas och tolkas. Vi erbjuder en utbildning för både dig som är ny i rollen med ansvar för dataskyddsfrågor och dig som har arbetat med dataskyddsförordningen under en längre tid.

Syfte:
Halvdagsutbildningen syftar till att ge dig de grundläggande kunskaperna om Dataskyddsförordningen och Giva Sveriges riktlinjer så att du kan hantera frågor och ta fram eller se över din organisations integritetspolicy och hantera personuppgifter.

Målgrupp:
Du som är ny i rollen som ansvarig över dataskyddsfrågor och/eller för dig som vill lära dig mer om vad GDPR betyder för insamling och kommunikation. Även du som har arbetat längre med dataskyddsförordningen är välkommen att damma av dina kunskaper.

Datum för nästa tillfälle kommer inom kort. Har du frågor kring dataskyddsförordningen eller utbildningen – kontakta oss på info@givasverige.se