Kunskap

Välkommen till Giva Sveriges kunskapsportal. Här har vi samlat kunskap på temat insamling av gåvor och givande.

Här hittar du Giva Sveriges egna rapporter med djuplodande fakta om bland annat finansiering av civilsamhället, statistik över våra medlemmars finansiering via gåvor, donationer och samarbeten, och allmänhetens attityder till ideella organisationer. Här samlar vi också kunskap och forskning från omvärlden som är relevant för privat finansiering av civilsamhället, insamling av gåvor och givande, nationellt såväl som internationellt. Du kan också ta del av trendspaningar och vad som kan påverka givandet och privat finansiering i Sverige och internationellt.

Vår ambition är att göra det enkelt för dig som jobbar med insamling av gåvor och samarbeten att bli ännu bättre på ditt jobb. Och att hjälpa dig som vill lära dig mer om gåvogivande och insamling av gåvor att hitta det du söker. Oavsett om du är ute efter att hitta relevant statistik, fylla på med omvärldskunskap eller få ny inspiration.

Kontakta oss

Har du frågor om Giva Sveriges statistikarbete, kontakta Charlotte Rydh eller Mårten Palmefors. Alternativt, maila dina frågor till info@givasverige.se eller ring Mårten på 08-677 30 97.

Charlotte Rydh

Generalsekreterare

Tel: 08-677 30 93

Mob: 073-661 22 93

Mårten Palmefors

Senior analytiker

Tel: 08-677 30 97

Mob: 073-905 49 12