Giving Tuesday

#Givingtuesday är en global gräsrotsrörelse för att uppmuntra till engagemang. Tisdagen den 1 december 2020 är det officiella datumet för #GivingTuesday då givandet manifesteras globalt. Då samlas människor över hela världen tillsammans med ideella organisationer, offentliga aktörer och företag för att uppmuntra givande och visa engagemang för varandra. #GivingTuesday i Sverige lanserades av Giva Sverige 2017 under #GivingTuesdaySweden.

I november finns flera dagar för konsumtion, som till exempel Black Friday, Cyber Monday och Singles Day. Som alternativ till detta finns #GivingTuesday, dagen som handlar om att ge. #GivingTuesday uppmuntrar människor att gemensamt ta ställning för givande som handling. Alla har något att ge; en peng, en timme, en god gärning. Varje gåva gör skillnad. #GivingTuesday startade 2012 och engagerar miljontals människor världen över och finns nu i över 100 länder. Konceptet är enkelt. Ge en gåva och uppmuntra andra att göra detsamma. Tillsammans skapar vi en bättre värld.

Om #GivingTuesday

#GivingTuesday skapades av Belfer Center for Innovation and Social Impact vid 92nd Street Y i samverkan med United Nations Foundation. Tillsammans med en grupp inflytelserika personer och grundfinansiärer lanserades en idé som vuxit till en rörelse som engagerar tusentals organisationer globalt. Giva Sverige är nationell samordnare (Global Partner) för #GivingTuesday i Sverige och en av många partners i världen. Uppdraget är att vara en katalysator som engagerar och inspirerar så många som möjligt att vara med i #GivingTuesdaySweden. Vi startade i liten skala 2017 för att sedan arbeta för att bidra till ett större engagemang över hela Sverige. #Givingtuesday är en rörelse som pågår året runt. Vill du veta mer, kontakta oss på info@givasverige.se.

Välkommen att vara med!

Läs mer om #GivingTuesdaySweden

Läs mer om #GivingTuesday