Giving Tuesday

Giving Tuesday är en global gräsrotsrörelse för att uppmuntra till engagemang. Tisdagen efter Black Friday är det dags. Då samlas människor över hela världen tillsammans med ideella organisationer, offentliga aktörer och företag för att uppmuntra givande och visa engagemang för varandra. Giving Tuesday i Sverige lanserades av Giva Sverige 2017 under #GivingTuesdaySweden.

I november finns flera dagar för konsumtion, som till exempel Black Friday, Cyber Monday och Singles Day. Som alternativ till detta finns Giving Tuesday, dagen som handlar om att ge. Giving Tuesday uppmuntrar människor att gemensamt ta ställning för givande som handling. Alla har något att ge; en peng, en timme, en god gärning. Varje gåva gör skillnad. Giving Tuesday startade 2012 och engagerar miljontals människor världen över och finns nu i över 100 länder. Konceptet är enkelt. Ge en gåva och uppmuntra andra att göra detsamma. Tillsammans skapar vi en bättre värld.

Om Giving Tuesday

Giving Tuesday skapades av Belfer Center for Innovation and Social Impact vid 92nd Street Y i samverkan med United Nations Foundation. Tillsammans med en grupp inflytelserika personer och grundfinansiärer lanserades en idé som vuxit till en rörelse som engagerar tusentals organisationer globalt. Giva Sverige är nationell samordnare (Global Partner) för Giving Tuesday i Sverige och en av många partners i världen. Uppdraget är att vara en katalysator som engagerar och inspirerar så många som möjligt att vara med i Giving Tuesday Sweden. Vi startade i liten skala 2017 för att sedan arbeta för att bidra till ett större engagemang över hela Sverige. Vill du veta mer, kontakta oss på info@givasverige.se.

Välkommen att vara med!

Läs mer om Giving Tuesday Sweden

Läs mer om Giving Tuesday