Grundkurs i insamling 1-2 oktober

Grundkurs 2-3 okt 2018

Den här utbildningen vänder sig till dig som är relativt ny som insamlare, du som arbetar med andra frågor i en insamlingsorganisation, eller dig som kanske arbetat med enbart en specifik del av insamling tidigare och nu vill få ett bredare perspektiv.

Vi vill ge ett helhetsperspektiv och öka förståelsen för vad insamling är och hur det fungerar. Kursen innehåller en intensiv blandning av teori, praktik, konkreta exempel och grupparbete. Både medlemmar och icke-medlemmar är välkomna att anmäla sig till kursen.

Ur innehållet
-Vad är insamling
-Insamlingsbranschen i Sverige
-Kvalitetskod och etik
-Givarkommunikation/givarvård
-Verktyg för strategisk planering
-DM, TM och autogiro
-Testamenten och minnesgåvor
-Företagssamarbeten
-Planering, utvärdering och uppföljning. I detta avsnitt får du välja mellan ett strategiskt och ett operativt spår, beroende på din roll och arbetsuppgifter.

Hösten 2019 äger grundkursen rum den 1-2 oktober i Stockholm.

Observera att anmälan som sker mindre än 45 dagar innan kursstart är bindande. Vid förhinder kan din plats överlåtas till en annan person inom eller utanför din organisation.

Utbildningen hålls på Scandic Foresta på Lidingö.

Vi hoppas att alla deltagare, oavsett om ni ska övernatta eller ej, önskar stanna kvar på middagen på kvällen då vi smälter dagens lärdomar och fortsätter att diskutera insamling tillsammans.

Du har väl inte missat Giva Sveriges utbildningsstipendium för mindre insamlingsorganisationer? Läs mer om stipendiet här.

Jag är mycket nöjd med kursen!

Tack för en väldigt bra kurs! Jag lärde mig väldigt mycket och hittade de områden där jag behöver och vill lära mig mer. Ser fram emot att kunna gå fler kurser och fortsätta utvecklas.

Igenkänningsfaktorn var hög. Nu har jag en större förståelse för vad mina kollegor på kontoret jobbar med.

Tusen tack för dessa dagar, det var guld värt!

Kul och intressant kurs, en bra grund för insamling!