Global dag för uppslutning i kampen mot COVID-19 lanseras: #GivingTuesdayNow 5 maj 2020

Som ett svar på det akuta behovet av stöd och hjälpinsatser vi ser från alla möjliga håll runtom i samhället och inte minst även bland civilsamhällesorganisationerna (se senaste rapporten från Giva Sverige ”Insamling och givande i coronavirusets spår”), både i Sverige och globalt, hålls den 5 maj en global dag – #GivingTuesdayNow – för att visa generositet och omtanke.

#GivingTuesdayNow den 5 maj 2020 är en global dag för att visa att vi står enade i kampen på COVID-19 och tillsammans möta de akuta behoven i den nödsituation som uppstått.

Vi befinner oss i en situation och en utmaning hela världen delar som därför kräver gemensamma lösningar och insatser. Därför för vi nu samman ett globalt nätverk av ledare, organisationer, partners, samhällen och generösa individer för att ta tillvara den kraft som sammanför oss globalt – medmänsklighet och omtanke.

För mer information gå in på https://now.givingtuesday.org/. Där finns även loggor att ladda ner och använda.

Dela gärna era insatser med genom att tagga @givingtuesdaysweden (eller #givingtuesdaysweden) alternativt skicka ett mejl till info[at]givasverige.se så kan vi också plocka upp dem i våra flöden.

Läs mer om #GivingTuesdaySweden här.