Åsa Hultman är Storasysters nya insamlinsgchef

Åsa Hultman är ny insamlingschef på Storasyster och nedan kan du läsa deras intervju med henne.

Varmt välkommen till Storasyster Åsa! Vad innebär din nya roll som insamlingschef på Storasyster?
Stort tack, jag är väldigt glad över att vara på plats på Storasyster och det är  spännande att gå in i den här rollen som insamlingschef! Rollen som insamlingschef är ny på Storasyster och jag ser fram emot att utveckla tjänsten. Rollen innebär att få fler att engagera sig genom att stödja Storasysters arbete, för att organisationen ska få en stabilare finansiering. Genom en stabilare finansiering kan vi fortsätta med vårt samhällsbärande arbete på Storasyster och ge stöd till fler personer som har blivit utsatta för sexuellt våld. 

Jag har arbetat med insamling och marknadsföring under många år och tar därmed med mig min kunskap och erfarenhet för att bidra till utvecklingen av den här tjänsten och Storasysters verksamhet. En annan viktig del i min tjänst är att öka kunskapen om kvinnors utsatthet för sexuellt våld hos givare, företag och allmänheten.

Vad ser du fram emot att utveckla inom din tjänst som Insamlingschef?
Som insamlingschef ser jag fram emot att vårda befintliga relationer med Storasysters företagspartners och skapa fler möjligheter med företag som vill engagera sig för ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld. Jag ser även fram emot att skapa relationer med Storasysters privata givare och filantroper.

Vad gjorde du innan du började på Storasyster?
Jag kommer senast från Mentor Sverige där jag var insamlingsansvarig, vilket innebar att jag arbetade med att få in gåvor till Mentor från företag och filantroper.

Jag har länge haft ett stort engagemang för samhällsfrågor, vilket väcktes när jag startade min egen insamlingsstiftelse Let’s talk HIV. Initiativet kom från att min bror gick bort i aids, vilket gjorde att jag fick upp ögonen för behovet att samla in pengar till forskning inom området.

Jag har tidigare även en lång bakgrund inom kultursektorn, bland annat från Fotografiska.

Vad fick dig att söka tjänsten som insamlingschef på Storasyster?
Jag fick tjänsten rekommenderad för mig och kände direkt att det var en tjänst som passade mig, utifrån mina tidigare erfarenheter och mitt engagemang för kvinnors mänskliga rättigheter. När jag träffade Storasysters generalsekreterare Cecilia kände jag i vårt möte att det är precis det här jag vill och ska göra. Jag blev imponerad över hur Storasyster arbetar mot sexualbrott och kände att jag vill vara en del av deras arbete med att öka medvetenheten kring ämnet.

Vad gör du helst en ledig dag?
Under en ledig dag umgås jag helst med min familj, min man och våra vuxna barn och nära vänner. Vi äter god mat och umgås . Jag tycker även om att uppleva något kulturellt, så att gå på en föreställning eller konsert är något jag gärna ägnar min lediga tid åt.