Bröstcancerförbundet stärker upp kommunikationen med Ella Rudberg och Christina Sandin

Bröstcancerförbundet stärker upp med två nya medarbetare och välkomnar Ella Rudberg i rollen som digital kommunikatör och Christina Sandin som internkommunikatör

Ella Rudberg ansluter som digital kommunikatör och kommer närmast från miljöorganisationen Greenpeace där hon arbetat som Digital Marketing Manager. Hon har en tvärvetenskaplig bakgrund med studier inom digital marknadsföring, journalistik och globalt utvecklingsarbete. Hon drivs av rättvisa, empati och kreativitet.

– Jag ser fram emot att undersöka bröstcancerfrågan från alla perspektiv och nå ut med kommunikation som skapar förändring – både för drabbade, de som ännu inte drabbats och för att påverka beslutsfattare, säger Ella Rudberg.

I rollen som digital kommunikatör ansvarar Ella för att vidareutveckla Bröstcancerförbundets webb och närvaro i sociala medier.

Christina Sandin är bröstcancerförbundets nya internkommunikatör
Christina Sandin kommer senast från Svenska Simförbundet. Där har hon ansvarat för kommunikation och events kopplade till organisationens simkunnighetsarbete. Tidigare har hon studerat folkhälsovetenskap och strategisk information och kommunikation.

– Jag har 20 års erfarenhet av arbete inom ideella organisationer och brinner för att kunna förbättra förutsättningarna för ideellt engagemang. Nu ser jag väldigt mycket framemot att få möjlighet att bidra till Bröstcancerförbundets viktiga arbete, säger Christina Sandin.

I rollen som Bröstcancerförbundets internkommunikatör kommer Christina att vara länken mellan förbundskansliet och organisationens lokalföreningar. Förutom kommunikation kommer hon att ansvara för föreningsutveckling och utveckling av förbundets events.