Caroline Edelstam är ny generalsekreterare för Ingenjörer utan gränser

Caroline Edelstam ansluter till organisationen som generalsekreterare och kommer senast från Adréasson Public Relations där hon haft rollen som senior PR & kommunikations-konsult. Caroline har tidigare erfarenhet från näringslivet och har även arbetat med mänskliga rättigheter och internationella frågor som generalsekreterare för Amref Sverige, som insamlingsansvarig på Ersta Diakoni samt är medgrundare av och ordförande för Edelstam Foundation.

-Det känns väldigt spännande att få bli en del av Ingenjörer utan gränsers viktiga arbete – att bidra till en hållbar och global utveckling för att stärka samhällen runt om i världen. Jag hoppas att mina tidigare erfarenheter kan bidra till organisationens tillväxt och jag ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med styrelsen, ledningsgruppen och alla våra aktiva volontärer runt om i landet som engagerar sig i våra projekt, säger Caroline Edelstam.

Ingenjörer utan gränser Sverige är en volontärdriven organisation som sedan 2007 arbetar både i Sverige och runt om i världen med att aktivera ingenjörskunskap i olika projekt. Genom ingenjörsexpertis stärker Ingenjörer utan gränser lokala samhällen på ett hållbart och långsiktigt sätt. Projekten bidrar till att förbättra livsviktiga funktioner, bland annat tillgång till utbildning, sjukvård och rent vatten. I Sverige verkar organisationen för social integration av nyanlända ingenjörer, ingenjörsskap för hållbar utveckling samt att inspirera unga till teknisk utbildning.

Malabika Ray, styrelseordförande för Ingenjörer utan gränser kommenterar nyrekryteringen:
-Vi är så glada över att välkomna Caroline till vår organisation. Carolines långa erfarenhet och bakgrund inom näringslivet och hennes internationella arbete med mänskliga rättigheter är oerhört värdefulla för oss och för vidareutvecklingen av Ingenjörer utan gränser. Tillsammans med Caroline ser vi fram emot att fortsätta Ingenjörer utan gränsers tillväxtresa.

Caroline tillträdde sin nya roll den 1 maj 2023.