Elisavet Johansson Tziampazis – ny verksamhetschef för Maskrosbarn i Malmö

Bild på Elisavet Johansson Tziampazis

Elisavet kommer närmast från fem år i rollen som regionchef sydväst på Stiftelsen Läxhjälpen. Innan dess har hon bland annat drivit Feministisk Festival och varit med och startat solidaritetsorganisationen Nätverket för Grekland.

–       I alla mina tidigare uppdrag har samverkan med offentlig sektor och näringslivet varit en grundsten för att kunna skapa skillnad. Nu ser jag fram emot att kroka arm med Skånes kommuner och näringsliv för att förbättra levnadsvillkoren för barn i regionen som har det svårt hemma, säger Elisavet Johansson Tziampazis.

Barnrättsorganisationen Maskrosbarn har sedan 2005 arbetat med att förbättra levnadsvillkoren för de 500 000 barn i Sverige med föräldrar som har ett missbruk, en psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Hos Maskrosbarn får barn mellan 13-19 år långsiktigt stöd och möjlighet att berätta om sina svåra hemförhållanden, kanske för allra första gången.

Maskrosbarns verksamhet i Malmö öppnade 2020 och har sedan dess skapat allt fler samarbeten och mött fler barn. Förra året flyttade verksamheten till större lokaler.

En viktig del av en stabil grund är gott samarbete med lokala företag som inom ramen för sitt hållbarhetsarbete vill samverka och göra skillnad för barn som lever i utsatthet, men även ett fint samarbete med socialtjänsterna i Skåne är en viktig förutsättning.

–       Jag imponeras av allt det viktiga arbete som görs på Maskrosbarn. Vi erbjuder flera olika former av stöd där vi varje vecka möter 100-tal barn. På uppdrag av barnen bedrivs även ett omfattande påverkansarbete för att förbättra saker i samhället som berör barnens möjlighet till ett bättre liv. Jag ser mycket fram emot att ansluta till teamet i Skåne och att få utveckla verksamheten och bidra till det viktiga arbetet, säger Elisavet Johansson Tziampazis.