Elsa Udd ny praktikant på Giva Sverige

Giva Sverige välkomnar vår nya praktikant Elsa Udd, som ska arbeta med medlemsservice, intressepolitik och kommunikation under våren 2023. Elsa läser sista terminen av sitt kandidatprogram i Utveckling och Internationellt Samarbete vid Södertörns högskola

De senaste tre åren har Elsa studerat Utveckling och Internationellt Samarbete, vars fokusområdet legat på mänskliga rättigheter, transnationella utmaningar och utvecklingsteorier. Elsa berättar att nyfikenhet på civilsamhället har varit närvarande under större delen av utbildningstiden.

”Den altruistiska approachen som jag upplever att civila sektorn består av, är vad som främst varit lockande. Att nu få vara en del av civila sektorn liksom Giva Sverige, är en mycket spännande upplevelse. Mina förväntningar på denna praktikperiod är att få större förståelse för funktionen och rollen som en branschorganisation har inom insamlingsområdet. Jag har alltid haft en stor nyfikenhet för omvärlden, historia och underliggande komplexa maktförhållanden. Framöver ser jag mig själv arbeta med utvecklingsfrågor, omvärldsbevakning och projektutveckling. Ytterligare intressen, är design, formgivning och snickeri. Vem vet, kanske jag kan kombinera mina intressen framöver”, säger Elsa Udd.

Giva Sverige ser fram emot en spännande vår tillsammans med Elsa!