Markus Ask – ny enhetschef för Global Program Management & Europa

Markus har en gedigen erfarenhet av internationellt utvecklingsbistånd och humanitärt bistånd. Tidigare var Markus Läkarmissionens Regionchef för Asien och har även verkat som ekonomiansvarig på global nivå för biståndsorganisationen PMU, controller för projekt och program i Latinamerika, Mellanöstern, Afrika och Asien samt globalt partnerskapsansvarig.

Markus besitter gedigen fälterfarenhet från i synnerhet, Asien, Latinamerika och Mellanöstern och har varit stationerad med utgångspunkt i Thailand under nästan fem års tid. Markus har en ekonomie magisterexamen och en teologie magisterexamen med inriktning mot mänskliga rättigheter.

”Jag brinner för att förändra människors levnadsvillkor till det bättre. Min önskan är att våra insatser inom Läkarmissionen ska genomföras på de mest optimala sätt för att vi ska kunna utgöra största möjliga skillnad. Detta gäller både utformning av insatserna och hur vi arbetar med våra partnerskap. Mina ledord är god struktur, varma relationer och ett hjärta för våra målgrupper.”