Nadia Forslund blir Insamlingschef på Amref Health Africa Norden

I mitten av september tillträder Nadia Forslund som insamlingschef på Amref Health Africa (tidigare kända som Amref Flying Doctors) och kommer tillsammans med Louise Frisk, Nordic Director, bygga upp den nordiska verksamheten. Amref Health Africa är Afrikas ledande icke-vinstdrivande organisation som arbetar med hälso- och sjukvård i över 35 länder.

Nadia har över 30 år lång och gedigen insamlingserfarenhet från den ideella sektorn där hon bl.a. har arbetat som insamlingschef i flera organisationer, arbetat som insamlingskonsult i över 15 år, drivit telemarketingbyrå samt byggt upp mindre och nystartade organisationers insamlingsverksamhet. De senaste fyra åren har Nadia arbetat som insamlingschef på WaterAid och dessförinnan 3,5 år på Hjärt-Lungfonden i samma roll. Innan dess var hon med och arbetade fram strategin för Oxfams inträde på den svenska marknaden, för att sedan gå in i rollen som insamlingschef för att bygga upp insamlings-verksamheten under två år och parallellt agera tillförordnad generalsekreterare i nästan ett år. I mer än 15 år har Nadia dessutom undervisat på Giva Sveriges utbildning för Certifierad insamlare på Berghs School of Communication och varit en uppskattad lärare.

– Jag har följt Amref Health Africa på håll och har alltid uppskattat att det är en organisation som har sitt huvudkontor i Kenya dvs man lever som man lär. Jag lockas av att få arbeta med en organisation som i sitt DNA har kunskap, förståelse och kapacitet i den region man är verksam då det ligger helt i linje med mina grundvärderingar, säger Nadia Forslund

Amref Health Africa är Afrikas ledande icke vinstdrivande organisation som arbetar med hälso- och sjukvård. Vi är en afrikansk organisation med huvudkontor i Kenya och driver omfattande hälsoprojekt i 35 länder i Afrika. Vårt arbete sträcker sig från att säkerställa trygga förlossningar för kvinnor, livsviktiga vaccinationer för barn och långsiktig behandling av svåra sjukdomar, till universitetsutbildning av sjukvårdare, tillgång till rent vatten på kliniker och bygget av hållbara hälsosystem. Vi vet att människor och samhällen som är vid god hälsa har bättre förutsättningar för att undslippa fattigdom och utsatthet. Genom att transformera Afrikas hälsosystem förändrar vi liv för miljontals människor varje år. Amref Health Africa Norden, tidigare kända som Amref Flying Doctors, är det nordiska kontoret för Amref Health Africa. Vi är ett av åtta insamlings- och påverkanskontor i Europa och Nordamerika.

”Jag är väldigt glad att Nadia vill bli en del av Amref i den spännande återuppbyggnadsfas som vi just nu är i. Några av Nadias absoluta styrkor är en stark förmåga att arbeta både strategiskt och taktiskt, hon är prestigelös, kreativ, orädd och har öga för detaljer– det är precis de egenskaper vi behöver där vi är just nu. Jag ser framemot att tillsammans med Nadia bygga upp en organisation som kommer göra stor skillnad för hälsosystemen i Afrika, säger Louise Frisk, Nordic Director Amref Health Africa.

Läs mer på vår hemsida: www.amref.se