Rebecca Johansson – ny ansvarig för Djurens Rätts inspirationssajt Välj Vego

Rebecca Johansson började 28 mars 2022 som ansvarig för Djurens Rätts inspirationssajt Välj Vego. Vi välkomnar henne varmt till organisationen!

Rebecca kommer tidigare från en gedigen akademisk bakgrund, hon har en spetskompetens inom nutrition och hållbara livsmedelssystem som är mycket användbar i tjänsten hos Djurens Rätt. Rebecca har även arbetserfarenheter från bl.a. start-ups inom food tech-branschen. Rebecca berättar nedan om sin bakgrund och drivkraften till att jobba på Djurens Rätt:

”Jag är uppvuxen i orten Söderhamn som ligger vid kusten i södra Norrland. Jag har sen 2018 en kandidatexamen i Nutrition från Stockholms universitet och en masterexamen i Hållbara Livsmedelssystem som jag tog via SLU år 2020. Jag är alltså väldigt intresserad av frågor som rör hållbarhet och folkhälsa.”

”Anledningen till att jag har hamnat på den här tjänsten är på grund av att jag har ett extremt stort hjärta för djuren. Under tiden jag studerade så blev jag exponerad för hur livet såg ut för djuren i livsmedelsindustrin, och sen dess har det blivit min personliga drivkraft att dela med mig av min kunskap så att vi alla kan få till en win/win/win situation: för djuren, miljön och folkhälsan.”