Therese Leijon – ny generalsekreterare för Ung Cancer

Therese Leijon har anställts som ny generalsekreterare för Ung Cancer. Therese kommer senast från Svenska Röda korset där hon har varit enhetschef för en rad olika verksamhetsområden, som insamlingsverksamhet med fokus på månadsgivare och att utveckla behovsstyrd verksamhet och bedriva påverkansarbete.

Bland annat har hon lett arbetet med att utveckla verksamhet kopplat till segregation och arbetat mycket med påverkans arbete och med att utveckla omvärldsbevakning och effektmätning för Svenska Röda Korset i Sverige.

– Jag är oerhört stolt och förväntansfull över att få möjligheten att som generalsekreterare göra Ung Cancer viktig för fler och påverka mer. Vi ska finnas till för alla unga i Sverige som själva drabbats av cancer eller för alla dom vänner, kolleger och familj som står bredvid. Oavsett var i landet man bor eller vilken socioekonomisk status man har ska vi finnas där. Jag ser stora möjligheter att öka kännedomen av vad Ung Cancer gör och att stärka vårt påverkansarbete på regional och nationell nivå och att stärka möjligheten till engagemang i organisationen som samarbetspartner, privat person, givare eller medlem.

Läs mer här