Helt hypotetiskt: klädkod påbjudes

Helt hypotetiskt. Swish eller Klarna som enda betalsätt för all framtid, vilken väljer du? Du får åka tillbaka i tiden och ändra en sak som påverkar din organisation, vad? Under den här vinjetten i Patos lyfter vi nya tankar och idéer genom att låta olika personer svara på en helt hypotetisk fråga. Formatet är kort och snabbt och som man frågar får man svar – alltså helt hypotetiskt.

”Debatten om skoluniform har fått ny fart, och Sveriges riksdag tar det hela till en helt ny nivå. Hux flux instiftas en ny lag – alla företag och organisationer måste ha en klädkod som säkerställer att alla medarbetare bär enhetlig klädsel. Hur ser er nya klädkod ut?” 

Sara Frick, chef för insamling och kommunikation på Djurskyddet Sverige  

 Eftersom vår profilfärg är grön skulle vi såklart gå all in på grön klädkod. Jag tänker mig kläder som alla kan trivas i, och vad passar bättre än en träningsoverall! Tänk er en klassisk WCT-overall från Adidas med Djurskyddets logga på ryggen. Adidas skulle självklart vilja sponsra oss med kläder för att göra en god sak för djuren. En av våra utmaningar är att kommunicera Djurskyddets bredd, dvs att vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl; sällskapsdjur, lantbruksdjur och vilda djur. Vår klädkod skulle bidra till att stärka vårt varumärke genom att alla medarbetare måste, förutom träningsoverallen, bära en djurmask. Vissa dagar kanske man vill identifiera sig med en grymtande gris och andra dagar en kelig katt, vad vet jag? Kul skulle det vara i alla fall! 

Sara Frick


Hanna 
Berheim Brudin, kommunikationschef på Naturskyddsföreningen
 

 Vilken utmaning! Framför allt att fixa snabbt, då vår klädkod skulle ställa skyhöga krav på hur kläderna tillverkats. Vi skulle upphandla en leverantör som garanterar Fairtrade, ekologiskt, fossilfritt och såklart märkt med Bra Miljöval. Det skulle handla om slitstarka och återbrukade textilier i Naturskyddsföreningens profilfärger. Tusen blommor skulle därmed ändå blomma, som en protest mot uniformskravet. En undersökning skulle visa att medarbetarna önskar hällor för att fästa till exempel cykelnyckel, fjärilshåv, penna (tänk kryssa fåglar) eller tjockare penna (tänk demonstrationsskylt) för maximal glädje av pauser och pendling. Vi skulle ordna klädbytardagar för variation, och en begagnad symaskin för att lappa och laga. De praktiska plaggen skulle kombineras med lånekavajer i klassiskt snitt och hög kvalitet, som ger proper framtoning nog för att snabbt vara redo för möten med politiker, forskare och internationella kontakter. 

Hanna Berheim Brudin