Frukost med Giva Sverige – Årets insamlare

Kom och inspireras av pristagarna i Årets Insamlare 2019 kategori kampanj, Naturskyddsföreningen och organisation, Mind.

Juryns motivering till Årets insamlare, kampanj var:
Med tydligt avstamp i sitt uppdrag och en smart och engagerande aktivering har Naturskyddsföreningen med Operation: Rädda bina visat vägen för hur en ideell organisation kan sprida kunskap, engagera, påverka och samla in pengar i en och samma kampanj. Förutom stora insamlingsintäkter har kampanjen stärkt lojaliteten hos medlemmar och givare, fått stort genomslag i press och sociala medier samt lett till politisk påverkan. Kampanjen har även bidragit till att skapa en blommande värld; på kampanjsajten har över 10 600 räddningsinsatser rapporterats in av såväl privatpersoner som företag och skolor.

Juryns motivering till Årets insamlare, organisation var:
Med avstamp i en tydlig vision; att öppna en nationell stödlinje för att förebygga självmord, startade Mind år 2014 ett strategiskt arbete med att bygga upp sin insamlingsverksamhet. Sedan dess har resan gått i en rasande fart och 2019 kom att bli ett rekordår. Genom att lägga stor kraft på att öka kännedomen, vidareutveckla befintliga insamlingsmetoder och ständigt testa nytt har Mind mellan åren 2015 och 2019 ökat sina intäkter med 369 procent; från 6,4 till 30 miljoner kronor. Mind har därmed bevisat att det med en tydlig strategi och fokus är möjligt även för en liten organisation att bli en insamlingsaktör att räkna med.

Låt dig inspireras av och ställ frågor till Andreas Drufva, marknadschef på Naturskyddsföreningen och Karin Schulz, generalsekreterare på Mind.

Medlemsfrukosten är enbart öppen för medlemmar i Giva Sverige, och är alltid kostnadsfri. Förbered din favoritfrukost och gör oss sällskap!

Klicka här för att nominera till Årets Insamlare 2020!

Varmt välkommen!