Giva Sverige får ny styrelseordförande

Vid Giva Sveriges årsmöte som hölls den 24 juni 2020 valdes Paula Guillet de Monthoux till ny ordförande efter Per Leander. Paula har arbetat inom ideell sektor i Sverige och internationellt sedan 1995 och har en lång erfarenhet av både insamling av gåvor och ledarskap. Hon har under sitt yrkesliv haft en rad olika roller såsom insamlings- och marknadschef på UNICEF i Sverige och huvudkontoret i Schweiz, fundraisingkonsult, Managing Director för SOS Barnbyar i Köpenhamn och idag Generalsekreterare för World Childhood Foundation. Vi passade på att prata en stund med Paula och höra hur hon ser på sitt nya uppdrag.

Välkommen som ny styrelseordförande! Hur känns det? 
– Tack! Det känns verkligen jätteroligt och lite som att komma tillbaka till mina rötter.  Det är väldigt hedrande och ska bli en ära och ett nöje att representera insamlande organisationer.

Du har ju arbetat inom ideell sektor  nästan hela ditt yrkesverksamma liv. Hur kommer det sig? Vad är det som gör denna typ av arbete så speciellt?
– Jag hade turen att hitta min passion tidigt och när jag väl börjat inom ideell sektor var jag fast. Jag var utbildad civilekonom och när jag förstod att jag kunde använda ekonomi och strategi till att göra världen till en bättre plats så fanns det ingen annanstans jag ville vara. Det var perfekt för mig. Under min utbildning stod jag i valet och kvalet mellan att söka mig till UD eller någon reklambyrå. Istället hittade jag en bransch där jag inte behöver välja!

Giva Sveriges generalsekreterare Charlotte Rydh ser fram emot samarbetet med Paula.
– Det är roligt att Paula har åtagit sig uppdraget som ordförande för Giva Sverige eftersom hon både har en bakgrund som generalsekreterare och gedigen erfarenhet av insamling av gåvor såväl i Sverige som internationellt. Det är en värdefull kombination i den utvecklingsfas som Giva Sverige befinner sig i där vi vill bli en starkare aktör som bidrar till att stärka finansieringen av civilsamhället och öka givandet i Sverige. Och själv ser jag verkligen fram emot att få arbeta med Paula också.