Insamlingspodden intervjuar Paula Guillet de Monthoux

I senaste Insamlingspodden tar Ted och Henrik ett snack med Paula Guillet de Monthoux; Giva Sveriges nya ordförande och Childhooods generalsekreterare – som har arbetat med fundraising sedan 1995. Lyssna till ett samtal om hur corona har drabbat insamlingsbranschen, vad initiativet Nysta är och vad Giva Sverige har för roll idag och i framtiden.

Höstens andra avsnitt av Insamlingspodden är här. Ted och Henrik pratar med Paula Guillet de Monthoux om hennes långa yrkesbana inom insamling – hon var den första ”insamlaren” på UNICEF när det begav sig. Samtalet handlar naturligtvis även om corona. ”Corona avslöjar och påskyndar en positiv förändring”, säger Paula bland annat i avsnittet. Men samtidigt varnar hon för att generositeten för givandet till organisationer som arbetar globalt kan minska, när mycket av nyhetsflödet handlar om vad som händer utanför ”den egna tröskeln”.

Samtalet kommer även in på nya initiativet Nysta. Civilsamhället har varit lösningen på många samhällsproblem de senaste 100 åren. Nu ska Giva Sverige tillsammans med sex andra organisationer starta ett arbete som ska bidra till ett nytt samhällskontrakt. Paula får även ge sin syn på Giva Sveriges roll som branschorganisation. Är Giva Sverige en organisation för organisationer som samlar in pengar eller finns det ett bredare uppdrag?

Medverkar gör även Giva Sveriges analytiker Josefiina Ben Azzouz som ger oss färska siffror om insamlingen av gåvor under den så speciella coronavåren 2020.

Lyssna på avsnittet här