Internationella testamentesdagen den 13 september

Internationella testamentesdagen uppmärksammas sedan 2011 i ett flertal länder över världen – och nu även i Sverige. Redan den 13 september är det dags. Syftet är att få fler att känna till möjligheten att inkludera en ideell organisation i sitt testamente, och att tacka alla de som redan gjort det.

I år är första gången som Giva Sverige uppmärksammar dagen. Vi gör det för att vi hoppas att fler personer ska inkludera ideella organisationer i sina testamenten. Det ska vara enkelt att gå från en god tanke till en god handling.

Närmare 21 procent av alla personer mellan 30 och 65 år har skrivit ett testamente, men det är bara 4 procent av dem som har testamenterat till en ideell organisation.​ Giva Sverige och våra medlemsorganisationer vill gärna bidra till att fler människor också inkluderar organisationer i sina testamenten.

Vill du veta mer om goda testamenten?
Här finns kunskap, tips och idéer kring allt som rör testamenten. Vi erbjuder en gratis mall och rabatterad juridisk rådgivning.

För medlemmar i Giva Sverige
Vi har satt ihop förslag på budskap, tips och länkar som ni som medlemmar kan använda i era kanaler i samband med Internationella testamentesdagen. Vill du veta mer? Maila hanna@givasverige.se