Jenny Jonskog tog hem utmärkelsen Årets kollega

Utmärkelsen Årets insamlare är den enda i sitt slag i Sverige. Priset delas ut i fem kategorier för att uppmärksamma och belöna det viktiga arbete som utförs för att finansiera civilsamhället. Vid konferensen Insamlingsforum i förra veckan utsågs Jenny Jonskog på Kvinna till Kvinna till Årets kollega för sitt framgångsrika arbete.

Årets insamlare i kategorin Kollega uppmärksammar en medarbetare som på ett extraordinärt sätt bidragit till en organisations framgång inom insamling eller som bidragit till att stärka privat finansiering genom bidrag och gåvor generellt.

Motiveringen för Jenny Jonskogs utmärkelse löd:

Implementering av ett helt nytt givarsystem, mitt under pandemin – med en person kort i teamet. Inga problem med en Jenny Jonskog i organisationen. Utöver sin viktiga roll i implementeringen av det nya systemet har Jenny under året packat och skickat ut 800 välkomstpaket, 900 ordrar från webbshopen och haft över 400 kontakter med givare – och hon har gjort det med en positiv attityd, ett leende och hög energi. Jenny är en medarbetare som har kavlat upp ärmarna, gått utanför det förväntade och på ett extraordinärt sätt bidragit till Kvinna till Kvinnas starkaste insamlingsår någonsin.

Hej Jenny! Hur har du hittat motivation och energi till att leverera allt gjort under coronaåret 2020?

– Jag har hittat motivationen i att vi är ett härligt team på insamling som brinner för det vi gör och vill göra skillnad. Jag tycker att jag har ett roligt och viktigt jobb och jag vill göra ett bra jobb. Jag brukar också tänka att ju mer jag har att göra, desto bättre betyder det att det går för Kvinna till Kvinna, vilket är energivande och positivt.

 Hur tycker du själv att en bra kollega är?

– Jag tycker att en bra kollega är lyhörd, hjälpsam och positiv. Det är viktigt för mig att kollegor ger varandra energi.

Hur ser du på framtiden? Har du några uppsatta mål?

– Jag ser fram emot att utvecklas och växa tillsammans med Kvinna till Kvinna. Det är spännande att få vara med när organisationen har en strategi att växa inom insamling.

Läs om alla vinnarna i Årets insamlare här

Text: Amanda Lindholm