Ny utbildning om finansiering för tillväxt i ideella organisationer

Långsiktig och hållbar finansiering för tillväxt är en utmaning som många organisationer i civilsamhället brottas med. Därför arrangerar Giva Sverige nu den digitala utbildningen ”Finansiering för hållbar tillväxt i ideella organisationer – så gör du”.

Utbildningen startar i januari 2024 och görs i samarbete med Ruth Brännvall, social entreprenör och VD på Impact Invest. Det är en digital kurs med tre tillfällen á 2,5 timmar. Under kursens gång får du som deltagare djupdyka i högaktuella frågor såsom:

  • Hur ser tillväxtpotential ut i Sverige för ideella verksamheter?
  • Vilka typer av extern finansiering kan vara aktuell för din organisation?
  • Vilka risker är vanliga i en tillväxtplan och hur hanteras de?

– Vi är så glada att kunna erbjuda den här kursen i samverkan med Ruth Brännvall eftersom den ger ett strategiskt helhetsperspektiv på finansiering av ideella organisationer och framför allt höjer ribban och siktar mot tillväxt, säger Charlotte Rydh, generalsekreterare på Giva Sverige.

I våras publicerade Ruth Brännvall med forskningsrapporten ”Kapitalförsörjning som fungerar för fler – hur kan fler typer av företagande finansieras för tillväxt”. Hon medverkade på Civilsamhällets Finansforum i september, läs om hennes föreläsning här

Läs mer och anmäl dig här