Rekordmånga nomineringar till Stenbeckspriset 2023

Med 59 nomineringar till Stenbeckspriset 2023 blev det rekord igen. Även den nya kategorin ”Nytänk” lockade många nomineringar och juryn ställs nu inför en tuff uppgift att välja ut finalisterna i de fem kategorierna organisation, företagssamarbete, kampanj, givare och nytänk.

Med ännu ett år där många ideella organisationer ser behoven öka inom en rad områden, från insatser för klimat, djur och natur till stöd för utsatta grupper i samhället, samtidigt som ett sämre konjunkturläge skapar oro för givandets utveckling verkar också initiativkraft och idérikedom flöda. Nomineringarna i årets upplaga av Stenbeckspriset visar på en bredd av kreativitet, innovation och mod.

”Det är så otroligt inspirerande att se de olika företagssamarbeten och kampanjer som organisationerna skickat in, men också de långsiktiga och strategiska insatser som görs för att förflytta verksamheter och som genom ökad finansiering gör det möjligt att nå sina ändamål i ännu högre grad”, säger Charlotte Rydh, generalsekreterare på Giva Sverige.

Stenbeckspriset (fd. Årets insamlare) är Sveriges enda utmärkelse för insatser som stärker engagemang och givande. Det instiftades 2002 för att uppmärksamma innovation och professionalism inom insamling av gåvor och har utvecklats till att omfatta en bredd av insatser för ökad privat finansiering av ideella organisationer. Vinnarna utses i samband med Insamlingsforum den 21 mars på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Boka din biljett till Insamlingsforum 2024!