SVT Väst om #Givingtuesday 3 december

Idag 3 december är det #GivingTuesday. En dag då människor världen över samlas för att uppmärksamma givande och engagemang. Malin Ekelund, projektledare #Givingtuesdaysweden, intervjuades av SVT Väst om #Givingtuesday.

#GivingTuesday startade i USA 2012, engagerar miljontals människor världen över och finns nu i över 150 länder. 2017 lanserades #GivingTuesday i Sverige. Konceptet är enkelt. Ge en gåva och uppmuntra andra att göra detsamma. Tillsammans skapar vi en bättre värld. Giva Sverige är nationell samordnare (Global Partner) för #GivingTuesday i Sverige och en av 26 partners i världen. Uppdraget är att vara en katalysator som engagerar och inspirerar så många som möjligt att vara med i #GivingTuesdaySweden. Vi startade i liten skala 2017 för att 2018 och 2019 engagera bredare över hela Sverige.

”Istället för att konsumera och tänka på sig själv vill Giving Tuesday-rörelsen fokusera på vad varje människa kan göra för att skapa en bättre värld, säger Malin Ekelund, projektledare Giving Tuesday Sweden.

Ökar snabbt i Sverige
Förra året arrangerade sig 160 svenska företag i rörelsen och enligt Malin Ekelund ser det ut att bli en kraftig ökning i år.”

Läs hela nyheten i SVT Väst här.