Alexander Clemenson ny generalsekreterare på KFUM Sverige

Pressmeddelande KFUM Sverige

NY FAS FÖR KFUM
Alexander Clemenson har tillträtt som ny generalsekreterare för KFUM Sverige och kommer in i en spännande fas där organisationen fortsätter att forma sin roll som nationellt samlande organisation för KFUM-rörelsen, en av landets största ungdomsorganisationer.

BAKGRUND
De senaste 10 åren har Alexander lett flera ideella organisationer inom olika fokusområden, bland annat inom hbtq-personers mänskliga rättigheter i Sverige och världen, hållbarhet och personlig utveckling och hälsa. Han har även en bakgrund inom näringslivet och den tyska tv-branschen där han skapat flera större samarbeten. Senast kommer Alexander från organisationen RFSL där han varit verksamhetschef.

”VI ÄR VÄLDIGT GLADA ATT HA REKRYTERAT ALEXANDER TILL VÅR ORGANISATION. HAN HAR EN GEDIGEN FÖRSTÅELSE FÖR CIVILSAMHÄLLET OCH UNGDOMSRÖRELSEN SAMTIDIGT SOM HAN HAR VÄRDEFULLA ERFARENHETER FRÅN PRIVAT SEKTOR. HANS CHEFSKAP, ENGAGEMANG OCH DRIVKRAFT KOMMER ATT VARA EN STOR TILLGÅNG FÖR KFUM SVERIGE OCH SPELA EN VIKTIG ROLL I VÅRT FORTSATTA UTVECKLINGSARBETE”
ANDREAS AXELSSON, ORDFÖRANDE KFUM SVERIGE