Maja Frankel ny generalsekreterare på Friends

Maja Frankel har utsetts till ny generalsekreterare på stiftelsen Friends. Hon kommer närmast från jobbet som Nordenchef på Ashoka, världens ledande globala nätverk för sociala entreprenörer, och kommer att leda Friends verksamhet från 1 januari 2020.

– Jag är så otroligt stolt och glad att få presentera Maja Frankel som Friends nya generalsekreterare. Maja är en kreativ och modig ledare som utmanar vår samtid. Med sin långa erfarenhet av innovativt förändringsarbete, såväl i Sverige som internationellt, och sitt stora engagemang för barns rättigheter är hon helt rätt person för att ta nästa steg i Friends utveckling, säger Sara Damber, grundare och styrelseordförande Friends.

Maja Frankels engagemang för ungas rättigheter började tidigt och som 16-åring hade hon redan pratat inför FN:s generalförsamling. De senaste åtta åren har hon arbetat på Ashoka, världens ledande globala nätverk för sociala entreprenörer, på olika centrala chefspositioner. Maja Frankel har bland annat även grundat konsultbyrån Frankel & Friends som drev projekt kopplat till reellt inflytande och barnrättsperspektivet, samt varit vice ordförande och ledamot i UNICEF Sveriges styrelse.

– Jag har följt Friends viktiga arbete under många år och det är ett stort förtroende att få leda en organisation som tar täten i kampen mot mobbning och utanförskap – för inkludering, empati och civilkurage. Det är vår skyldighet som vuxna att lyssna, men framför allt att agera och tänka nytt kring hur och var vi ser till att varje ung person får det stöd de behöver i en utsatt situation. Jag har jobbat med barnrättsperspektivet sedan jag själv var tonåring och att leda Friends känns som att komma tillbaka till mina hjärtefrågor, säger Maja Frankel.

Maja Frankel efterträder tf generalsekreterare Didrik von Seth som nu återgår till att vara ledamot i Friends styrelse.

För mer info kontakta:
Elin Jäderström, pressansvarig
070 725 54 33, elin.jaderstrom@friends.se