Nisha Besara blir ny ordförande för War Childs styrelse

I veckan tillträdde Nisha Besara som ny ordförande för War Child Sverige. Med en bakgrund inom politik, kultur och medier samt ett stort socialt engagemang fyller hon en viktig funktion i styrelsen och blir en stor tillgång för organisationen.

Nisha Besara är statsvetare och har en bred erfarenhet från olika sektorer i samhället. I dag arbetar hon med politisk rådgivning till företag och organisationer på byrån Rud Pedersen Public Affairs. Hon har tidigare varit VD för Unga Klara, som hon lyckades vända från nedläggningshotad till nationalscen för barn och unga.

Nisha Besara har även uppmärksammats för sitt engagemang i sociala frågor. Efter terrorattacken i Stockholm 2018 var Nisha en av de två arrangörerna för den stora kärleksmanifestationen på Sergels Torg. Ordförandeposten i War Childs styrelse ser hon som en möjlighet att utvidga sitt engagemang i sociala frågor på ett internationellt plan.

– Jag är glad och hedrad över att få bli en del av War Child Sverige som ordförande för styrelsen. Barns och ungas rättigheter ligger mig nära om hjärtat och genom War Child får jag en möjlighet att bidra med min kunskap för att skapa en bättre framtid för barn som lever i krig och på flykt, säger Nisha Besara.

Nisha Besara har även en gedigen erfarenhet från mediebranschen efter att ha arbetat som chefredaktör för Dagens Arena och skribent på Aftonbladet samt Expressen.  Hon har utsetts till en av Almedalens 100 mäktigaste av tidningen Resumé och funnits med på Ledarnas lista ”Framtidens Kvinnliga Ledare” inte mindre än fem gånger.

– Jag är otroligt glad att Nisha har tackat ja till uppdraget att vara ordförande för War Child Sverige. Hennes nätverk och erfarenhet kommer att vara av central betydelse för vår fortsatta utveckling. Nisha har den strategiska blicken för vad som behövs i en tid där civilsamhällets roll och uppdrag är i stark förändring, säger Peter Brune, generalsekreterare för War Child Sverige.

Nisha Besara tar över som ordförande efter Tjipke Bergsma, generalsekreterare för War Child Holland, som var med startade War Child i Sverige 2016 och även suttit som ordförande sedan dess.