Helt hypotetiskt: Drömambassadörerna

Swish eller Klarna som enda betalsätt för all framtid, vilken väljer du? Du får åka tillbaka i tiden och ändra på en sak som påverkar din organisation, vad? Under den här vinjetten i Patos lyfter vi nya tankar och idéer genom att låta olika personer svara på en helt hypotetisk fråga. Formatet är kort och snabbt och som man frågar får man svar – alltså helt hypotetiskt.

Alla dörrar står öppna och ett nej finns inte på kartan. Din organisation får välja vilken person som helst att få ha som ambassadör för er organisation. Vem väljer ni och varför?

 Jakob Jansson, marknadschef på Mentor

Jakob Jansson

Det finns så många fantastiska förebilder! Men en perfekt ambassadör för Mentor är Neri Oxman, en amerikansk-israelisk designer och professor vid MIT Media Lab. Tillsammans med några av världens mest lovande hjärnor utforskar hon det otänkbara. Framtidstro personifierad. Bland annat har de byggt robotar som kan 3D-printa glas efter att studerat några tusen silkesmaskar som släpptes ut i en kontrollerad paviljong. De har även utforskat nya betongstarka och hållbara material genom mjölkprotein och bin. Att så starkt bidra till samhällsutveckling och vara en framtidshub av alla människors inneboende kraft är precis vad Mentor och mentorskap handlar om. Har ni inte sett avsnittet med Neri i serien Abstract på Netflix så är det ett tips – galet inspirerande!

 

Maria Suneson, marknads- och kommunikationschef på SOS Barnbyar

Maria Suneson

Barack Obama. Han har gåvan att fånga publikens uppmärksamhet och kan även på ett enkelt sätt förklara komplexa sammanhang. Med honom som ambassadör skulle SOS Barnbyar nå ut till fler personer och företag som kan bidra till att fler barn och unga växer upp med nära relationer så att de kan bli sitt starkaste jag. Hans införande av Obamacare visar på hans starka syn för allas lika värde och rättigheter, oavsett livssituation. Helst skulle jag även vilja ha med Michelle Obama. Även hon arbetar för att stärka barn och ungdomars egna röster och självklarheten i att få bli hörda och respekterade och bland annat grundat organisationen ”When we all vote”. Båda två ber oss att ta ansvar och fundera på vad vi lämnar efter oss till nästa generation.

 

Caroline Thunved

Caroline Thunved, kommunikations- och insamlingschef på Rädda Barnen

Gift Blessing, helt klart. Det finns många bra potentiella ambassadörer för Rädda Barnen, men han står helt klart högst upp på vår önskelista. Det finns flera olika anledningar till det. Gift Blessing vågar prata om tuffa saker som psykisk ohälsa och krig. Han är kreativ och hittat sitt sätt att uttrycka sig på. Han vågar följa sina drömmar. Allt detta kombinerat inspirerar barn och unga till att också våga prata om svåra saker och använda sin röst, vilket är något vi jobbar för dagligen.

Text: Ellinor Prawitz